Bursa din Viena va integra operatorii din Europa de Est

Data publicarii: 20-03-2009 | Bursa

Wiener Boerse, operatorul bursei din Viena, a anuntat ca va integra operatorii din Europa Centrala in urmatorii ani, pentru a-i face mai accesibili pentru investitorii internationali, relateaza Reuters.

Wiener Boerse, care detine participatii majoritare in cadrul burselor din Ungaria, Cehia si Slovenia, va incepe sa includa in propriile date cotatii in timp real de la acesti trei operatori, au anuntat cei doi directori executivi, Michael Buhl si Heinrich Schaller, intr-un interviu acordat cotidianului Die Presse.

Cu toate acestea, nu este planificata o fuziune completa intre bursa din Viena si operatorii din Europa de Est. "Primul pas din acest an este sa marim vizibilitatea tuturor burselor la nivel international", a spus Buhl.

Wiener Boerse va incepe apoi sa uneasca pe o platforma comuna tranzactionarile de pe aceste trei burse estice si de pe bursa din Viena, intr-un proces ce va dura pana in 2012, a spus Buhl.

Buhl a mai spus ca Wiener Boerse va lua in calcul alte posibile achizitii in regiune, insa a adaugat ca piata din Viena nu pare a fi binevenita in privatizarea celei mai mari burse, cea din Varsovia.

"Privatizarea bursei din Varsovia nu s-a incheiat inca, insa dau impresia ca nu vor sa luam parte", a spus Buhl.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: