Satele ecologice ar putea fi raspunsul pentru salvarea pietei imobiliare

Data publicarii: 23-03-2009 | Mediu

O comunitate mica din Georgia ar putea avea raspunsul pentru viitorul pietei imobiliare care a fost grav afectata de criza economica. Cu toate ca pentru multi constructia unor case noi si a unor restaurante scumpe ar putea parea nebuneasca in acest moment, comunitatea Serenbe, din Georgia, infloreste chiar si pe timp de criza.

Folosind reciclarea apei, statii de compostare si ferme organice, membrii comunitatii Serenbe nu numai ca traiesc ecologic, dar infloresc din punct de vedere economic in timp ce restul Georgiei se chinuie sa supravietuiasca crizei.

Fondatorii comunitatii, care au vandut deja patru case numai din ianuarie, sunt de parere ca inovatia ar putea fi raspunsul pentru salvarea pietei imobiliare. In ultimii trei ani, comunitatea de la Serenbe a ajuns la 160 de rezidenti, care urmaresc o calitate mai buna a vietii si, de ce nu, economii pe termen lung.

Membrii comunitatii se aduna la restaurantul local, unde se folosesc numai legume cultivate in sere proprii, iar reciclarea a aproape tot ce se foloseste aduce mari economii pentru rezidenti. 

In plus, cei care doresc sa se mute la Serenbe cauta pacea unui loc aflat in mijlocul naturii si principiile dupa care a fost creata intreaga comunitate: mai putin consum si mai mult respect pentru natura. 

cnn.com via Realitatea

Ultimele stiri pe BankNews.ro: