Erste Bank, actionar majoritar la Bank Prestige din Ucraina

Data publicarii: 01-08-2006
Erste BankPana in prezent, banca ucraineana a fost detinuta integral de fondatorii sai, un grup de oameni ucraineni."Pana acum Erste Bank a finalizat achizitionarea a zece banci privatizate din Europa Centrala si de Est. Odata cu patrunderea pe piata ucraineana, obiectivul nostru este sa demonstram ca putem nu numai sa restructuram, ci si sa dezvoltam si piete solide", a aratat directorul executiv al bancii, Andreas Treichl. Bank Prestige a fost fondata in decembrie 2005, avand in prezent 100 angajati si un capital de 46,5 milioane euro. La sfarsitul lunii iunie 2006, totalul activelor bancii s-a ridicat la 99,8 milioane euro.

Pentru perioada 2005 - 2009, reprezentantii bancii previzioneaza o crestere anuala medie de peste 20 la suta a profitului net, dupa scaderea cotei alocate actionarilor minoritari, precum si un raport cost/venit mai mic de 55 la suta.
Ca urmare a majorarii bazei de capital cu aproape 70 la suta, se estimeaza ca rentabilitatea capitalului angajat va urma o panta descendenta in cursul acestui an financiar.

Pe de alta parte, indicele va reintra intr-un trend pozitiv in anii urmatori, atingand valori de 18 la suta pana la 20 la suta pana in 2009. Pentru 2006 Erste estimeaza o crestere de peste 20 la suta a rezultatului net al exercitiului, excluzand efectele produse de achizitionarea BCR.


Sursa: Ghiseul Bancar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: