Editura Publica lanseaza Co-lectia de economie

Data publicarii: 01-04-2009 | HR/Cariere

Editura Publica lanseaza Co-lectia de economie, o selectie de carti "clasice" despre principiile de functionare a economiei, se arata intr-un comunicat de presa al editurii remis BankNews.ro. Teoria generala a ocuparii fortei de munca, a dobanzii si a banilor de John Maynard Keynes este prima carte a seriei.

Cartea lui Keynes, aparuta pentru prima data in anul 1936, reprezinta inca punctul de cotitura catre noua intelegere a stiintei economiei prin regandirea rolului guvernului in societate, respectiv folosirea de masuri fiscale si monetare pentru temperarea efectelor adverse ale recesiunilor, crizelor si boom-urilor economice.

"Fiecare recesiune sau criza economica a fost insotita de reevaluarea teoriilor lui Keynes. Daca anul trecut pe vremea aceasta am fi cautat Keynes pe internet, probabil ca am fi obtinut site-uri ale universitatilor, articole mai vechi, biografia lui Keynes. Acum numele lui Keynes este pomenit zilnic si au loc dezbateri permanente despre corectitudinea si eficienta teoriei sale. Dar nu acesta este motivul pentru care deschidem Co-lectia de economie cu Keynes, ci faptul ca el poate fi considerat printre principalii fondatori ai macroeconomiei moderne si lucrarea sa principala trebuie sa fie citita de toti cei care vor sa inteleaga cum functioneaza economia, a explicat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica.

Cartea are un tiraj de 3.000 de exemplare si este disponibila incepand de miercuri, 1 aprilie.

"Salutam initiativa editurii Publica de a oferi publicului cititor o colectie de economie. In calitatea sa de jucator activ pe piata financiara, OTP Bank Romania este alaturi de Editura Publica in demersul sau educativ extrem de util. Odata cu lansarea acestui proiect, lumea cititorilor se imbogateste cu o serie de lucrari relevante pentru contextul actual. Nume mari, de la John Maynard Keynes pana la Milton Friedman, isi pun pecetea pe teorii si analize economice, oferind o imagine consistenta a evolutiei acestui domeniu", a precizat Laszlo Diosi, CEO al OTP Bank Romania.

Alte patru lucrari de referinta vor fi publicate pana la sfarsitul acestui an in cadrul co-lectiei de economie.

Co-lectia de economie cuprinde acele teorii si analize care au modelat stiinta economiei de-a lungul timpului. In cursul anului 2009 vor mai aparea:

  • The Return of Depression Economics and the Crisis of 2008 de Paul Krugman, laureat al Premiului Nobel in 2008;
  • Free to Choose de Milton Friedman si Rose Friedman, laureat al Premiului Nobel in 1976;
  • The Theory of the Leisure Class de Thorstein Veblen;
  • An Economic Theorist`s Book of Tales de George Akerlof, laureat al Premiului Nobel in 2001.

"Ideea de a lansa o colectie de economie ne-a venit la inceputul anului trecut. A fost un proces dificil de selectare a autorilor si cartilor pentru ca doream sa oferim o imagine de ansamblu si cat mai completa a dezvoltarilor din aceasta stiinta", a adaugat Bogdan Ungureanu.

Editura Publica pregateste si o colectie de leadership

Leadership-ul este una din temele zilelor noastre. Corporatiile, firmele mai mici cu afaceri de succes, indivizi cu profesii variate si aflati in diverse stadii ale carierei, toti isi doresc sa inteleaga leadershipul si sa ajunga la acest nivel pentru beneficiile pe care le presupune.

"Cea mai bine vanduta carte a noastra in 2008 a fost Aisbergul nostru se topeste a profesorului John Kotter. Este o carte despre gestionarea schimbarii. Leadership-ul inseamna un proces care da nastere schimbarii. Acesta este motivul pentru care ne-am gandit sa adunam intr-o colectie acele carti care iti arata ce si cum este leadership-ul autentic", a explicat Bogdan Ungureanu, directorul executiv al editurii Publica. 

Colectia va aparea in a doua jumatate a anului si include nume precum Gary Hamel, John Kotter, Warren Bennis, C.K. Prahalad sau Lynda Gratton.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: