Prima fabrica de euro din Romania ar putea fi la Brasov

Data publicarii: 04-04-2009 | Finante-Banci

Solutie pesedista inedita pentru salvarea uneia dintre ramasitele industriei de aparare romanesti, Metrom Brasov: trecuta in conservare acum cativa ani, din lipsa de comenzi, partea militara a uzinei - care producea tuburi pentru proiectile de toate calibrele, de la 5,56 mm pana la 130 mm - ar putea fi transformata in curand in fabrica de ... euro!

Ideea a fost lansata vineri, la Brasov, de senatorul Titus Corlatean si ministrul Muncii, Marian Sarbu, care au declarat, la unison, ca Metrom este "singura intreprindere din Romania ce dispune de capacitatea tehnica de a produce rondelele metalice pentru moneda euro, astfel ca acestea ar trebui fabricate aici si nu in strainatate, urmand ca stantarea si marcarea lor sa fie facute apoi tot in tara, de Banca Nationala".

Cei doi au evitat sa precizeze cand ar urma sa inceapa productia de euro la Brasov, spunand doar ca pentru materializarea acestui proiect "e necesara, in primul rand, vointa politica, fiindca investitiile ar fi destul de mici, doar cateva milioane de euro".

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: