Peste 1.000 de candidati se bat pentru un singur job

Data publicarii: 07-04-2009 | HR/Cariere

Recrutorii primesc lunar pana la o mie de CV-uri pentru un singur job, iar numarul candidatilor care aplica pentru un job a crescut de zece ori comparativ cu perioada similara a anului trecut, spun reprezentantii firmelor de recrutare.

"Anul trecut primeam, in medie, cateva zeci de CV-uri pentru un job. In prezent, primim cateva sute de aplicatii si avem joburi active pentru care aplica peste 1.000 de candidati", spune Cristina Savuica, managing partner al companiei de recrutare Lugera&Makler. Ofertele de joburi active prezente pe site-urile firmelor de recrutare sunt luate cu asalt de candidati. De exemplu, pentru un job de functionar de stocuri disponibil in cadrul unei companii care produce si distribuie bauturi racoritoare in afara Capitalei, oferta postata de Lugera pe site-ul eJobs, au aplicat 1.086 de candidati. Si pentru pozitiile de middle management aplica un numar considerabil de candidati. Pentru o pozitie de area manager au aplicat, in mai putin de o luna, peste 600 de candidati, in timp ce pentru un post de operations manager numarul aplicatiilor a depasit o suta, in mai putin de o saptamana. "Candidatii aplica pentru joburile noastre active pe site-urile online si, in acelasi timp, ne suna si isi trimit CV-urile si pe site-ul nostru. Primim CV-uri de la GM disponibilizati, dar si de la manageri angajati in companii in care situatia este mai delicata", adauga Savuica.

Si pe site-ul de recrutare BestJobs numarul aplicatiilor a crescut de cinci ori la inceputul acestui an. In acelasi timp, numarul celor care si-au creat un nou CV pe BestJobs a fost de 2,13 ori mai mare in luna ianuarie fata de aceeasi luna a anului trecut. Potrivit datelor BestJobs, cele mai multe oferte de joburi provin din vanzari, din comert si din IT, pe partea de software si engineering. Spre deosebire de anul trecut, au scazut semnificativ ofertele de locuri de munca din sectorul financiar. Orasele cu cele mai multe pozitii sunt (la fel ca anul trecut) Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Iasi.

In prezent, numarul joburilor disponibile prin firma de recrutare Lugera&Makler depaseste 400, majoritatea acestora fiind joburi pe perioada determinata, iar cele mai multe dintre ele se adreseaza specialistilor, potrivit datelor furnizate de companie. "Numarul joburilor disponibile a scazut semnificativ la inceputul acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Anul trecut aveam, doar pe partea de recrutare, o medie de peste 500 de joburi disponibile lunar, iar anul acesta numarul de joburi nu depaseste 150", adauga Cristina Savuica.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: