Parteneriat GM si Segway pentru dezvoltarea celui mai evoluat vehicul urban

Data publicarii: 08-04-2009 | Auto

Blocajele din trafic, accidentele de pe sosele si autovehiculele cu patru roti pot deveni in curand istorie daca PUMA, proiect comun al celui mai mare producator american de masini - General Motors - si fabricantului de scootere electrice Segway, se va bucura de aprecierea consumatorilor.

Cele doua companii si-au unit fortele pentru dezvoltarea unui vehicul destinat in exclusivitate traficului urban, numit Personal Urban Mobility and Accessibility (PUMA), capabil sa transporte doua persoane in conditii decente.

Vehiculul este propulsat de un motor electric alimentat de baterii pe litiu-ion si utilizeaza tehnologia 'two-wheel balancing' brevetata de Segway. Viteza maxima este de aproximativ 50 de km/h, cu o autonomie de 50 km.

Primele teste au fost efectuate in New York, oras vestit prin aglomeratia de pe sosele. O caracteristica interesanta a masinii este sistemul de navigare GPS si reteaua speciala de comunicatii dezvoltata in paralel, prin care vehiculul poate gasi singur ruta, cu o interventie minima a soferului.




Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: