RBS desfiinteaza societatea de servicii de investitii financiare din Romania

Data publicarii: 09-04-2009 | Finante-Banci

Divizia din Romania a Royal Bank of Scotland (RBS) desfiinteaza societatea de servicii de investitii financiare pe care o detine in Romania, RBS Securities, se arata in buletinul saptamanal al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), citat de Mediafax.

"Se retrage, la cerere, autorizatia de functionare a societatii de servicii de investitii financiare RBS Securities", precizeaza buletinul.

Consiliul de administratie al societatii de servicii de investitii financiare RBS Securities trebuie sa convoace adunarea generala a actionarilor in 30 de zile de la data intrarii in vigoare a deciziei CNVM, pentru a schimba obiectului de activitate si denumirea societatii prin eliminarea sintagmei "securities" sau a lichidarii acesteia.

In acelasi timp, societatea are obligatia de a mentine pentru o perioada de cel putin 5 ani, toate evidentele si inregistrarile referitoare la serviciile si activitatile de investitii, precum si serviciile conexe prestate.

RBS Bank tranzactioneaza in nume propriu la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), de la 2 martie. Pana la acea data transferurile au fost afectuate prin intermediul SSIF RBS Securities.

Antena3