CCIB a invitat firmele din Emiratele Arabe sa dezvolte afaceri in Romania

Data publicarii: 10-04-2009 | Economie

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB) a invitat mediul de afaceri din Emiratele Arabe Unite sa investesca in tara noatra in domenii precum turismul, industria agro-alimentara, energia verde si echipamentele energetice.

"Romania are un potential deosebit in ceea ce priveste investitiile in domenii precum turismul, industria agro-alimentara, energia verde, echipamentele energetice, instalatiile industriale complexe etc. Romania este afectata de criza intr-o masura mult mai redusa decat tarile din vestul Europei si decat SUA, atat datorita lipsei unor instrumente financiare sofisticate, cat si politicii prudentiale a Bancii Nationale a Romaniei", a declarat presedintele CCIB, Sorin Dimitriu, cu ocazia unei misiuni economice a Camerei in Emirate.

Aceasta este prima misiune economica in Orientul Mijlociu a noii conduceri a CCIB si face parte din noua strategie a Camerei de abordare cu prioritate a pietelor din afara Uniunii Europene.

Din delegatie au facut parte reprezentanti ai unor firme ce activeaza in domeniile: echipamente electrice si actionari pentru platforme de foraj; logistica si intretinere pentru echipamente industriale si medicale; furnizare material lemnos si executare constructii; cercetare-dezvoltare in domeniul chimiei; furnizare resurse umane in domeniile petrol si gaze, chimie si petrochimie, energie; furnizare echipamente petrol si gaze; servicii in domeniul productiei de energie electrica, precum si reprezentanti ai unor camere de comert si industrie.

Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti va deschide in Emiratele Arabe Unite o reprezentanta ce va deservi intreaga zona a Golfului. De asemenea, CCIB a lansat catre camerele de comert emirateze invitatia de a veni in Romania, la targurile si expozitiile specializate organizate de ROMEXPO, aceasta fiind o cale de a intra pe piata romaneasca. Potrivit presedintelui CCIB, vor fi deschise, cu costuri minime, expozitii permanente cu produse romanesti in Emirate si cu produse emirateze in Romania.

"Ii incurajam pe membrii nostri sa mearga in Emiratele Arabe Unite. In acest sens, in viitorul apropiat, vom organiza o misiune economica specializata dedicata firmelor din domeniul proiectarii industriale si civile. Atat conducerea CCIB, cat si eu, personal, ne exprimam satisfactia pentru deschiderea deosebita manifestata de presedintii si board-ul camerelor de comert emirateze cu care am avut intalniri", a declarat, de asemenea, Sorin Dimitriu. De altfel, cu ocazia acestei misiuni, a fost semnat un acord de colaborare intre Camera bucuresteana si CCI Sharjah. "Ca membru al Uniunii Europene, Romania poate constitui o poarta de intrare pentru produsele emirateze catre regiunea de sud-est a Europei. De aceea, speram ca prin aceasta misiune de afaceri si prin incheierea acordului de cooperare intre Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti si Camera de Comert si Industrie Sharjah sa contribuim la intensificarea raporturilor economice si comerciale dintre tarile noastre", a apreciat Sorin Dimitriu.

Emiratele Arabe Unite este cel mai important partener economic al Romaniei in Orientul Mijlociu si Africa, o piata considerabila pentru marfurile romanesti si un important punct de tranzit pentru exporturile romanesti catre alte state din Golf. Volumul schimburilor bilaterale a inregistrat, la sfarsitul anului 2008, peste jumatate de miliard de dolari, din care exporturile romanesti catre EAU au reprezentat peste 462 milioane dolari, iar importurile din EAU - peste 60 milioane dolari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: