Tokyo, orasul unde se mananca cel mai bine din lume
Data publicarii: 13-04-2009 | LifestyleTokyo s-a clasat, pentru a doua oara consecutiv, in fruntea oraselor preferate de persoanele pasionate de gastronomie, datorita numeroaselor restaurante din capitala nipona si a ingredientelor speciale folosite in preparatele culinare, potrivit revistei americane "Food & Wine", relateaza Reuters.
Barcelona s-a clasat pe locul al doilea, fiind urmata de Copenhaga, Londra si New York. Aceasta este cea de-a patra editie a clasamentului anual realizat de publicatia americana, care onoreaza cele mai apreciate orase din lume, prin prisma diversitatii si calitatii preparatelor culinare.
Inovatia - pretuita
"Tokyo este orasul unde se mananca cel mai bine in lume", a declarat Jen Murphy, editorul sectiunii "Travel" de la revista "Food & Wine". "Acolo se duc sa lucreze toti marii maestri bucatari cu spirit de inovatie. Cei de acolo au si o adevarata traditie a mancarii. Sunt cu mult inaintea noastra", a explicat jurnalistul american.
Toate orasele din fruntea acestui clasament ofera vizitatorilor "meniuri fantastice, la toate categoriile de preturi", a explicat Murphy.
O mare surpriza este excluderea din selectul top a Parisului, care abunda in restaurante de lux si care anul trecut s-a clasat pe pozitia a doua in clasament. Desi acest rezultat nu reprezinta o palma data bucatariei franceze, care ramane in continuare printre cele mai bune din lume, Jen Murphy a explicat aceasta situatie: "in momentul de fata, nu mai exista entuziasm pe scena gastronomica de acolo".
Criza economica ataca!
In schimb, scena mondiala gastronomica a fost sever afectata de criza economica mondiala. De exemplu, Moscova s-a aflat in cursa pentru obtinerea unui loc in clasamentul editiei precedente, dar a iesit din vederea redactorilor revistei americane, din cauza recesiunii economiei Rusiei.
In timp ce numarul iesirilor pentru o cina la restaurant se diminueaza pe plan mondial, maestrii bucatari din lumea intreaga continua totusi sa creeze meniuri extraordinare, folosind ingrediente speciale si dovedind multa imaginatie. "Intotdeauna vor exista pasionati de gastronomie care vor zbura spre Copenhaga pentru a gusta preparate speciale", a completat Jen Murphy.
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Reff & Asociatii si Deloitte Romania au asistat proprietarii Expo Market Doraly in vanzarea integrala a parcului comercial catre dezvoltatorul imobiliar WDP
- Revolut depășește 2 milioane de clienți ai aplicației Revolut <18
- Studiu Deloitte: Majoritatea liderilor de business din Romania considera ca PNRR va contribui la competitivitatea economiei locale in urmatorii cinci an
- Cum vor ajuta soluțiile AI în procesele de optimizare fiscală ale companiilor?
- Studiu Deloitte: Tranzitia catre economia circulara a incetinit la nivel global in 2023
- Studiu Deloitte: prețul, primul criteriu în alegerea mașinii. Motoarele pe combustie internă revin pe creștere în preferințele consumatorilor
- Prysmian deschide la București un nou birou al Centrului de Excelență în IT
- Lucian Anghel preia funcția de Director General-Adjunct al Libra Internet Bank
- Schneider Electric colaborează cu NVIDIA în proiectarea centrelor de date AI
- Ce este taxa pe lux și și cine va trebui să o plătească începând din acest an
- Flix raportează un venit total de 2 miliarde de euro în 2023
- Banca Transilvania & OTP Group, acord pentru achizitia OTP Bank Romania si subsidiare
- Studiu Deloitte: opt din zece lideri la nivel global se asteapta ca Gen AI sa le transforme organizatia in urmatorii trei ani
- Deloitte devine al saselea cel mai puternic brand din lume, potrivit Brand Finance
- Revolut Money Report: Romanii au facut peste 644 milioane de tranzactii cu Revolut anul trecut