Google, transformat in arma impotriva terorismului

Data publicarii: 14-04-2009 | IT&C

Departamentul de Securitate si Contra-Terorism din Marea Britanie a pus la punct un plan prin care celebrul motor de cautare Google va fi transformat in instrument de dezamorsare a terorismului, potrivit site-ului FoxNews.

Expertii in terorism vor sa instruiasca operatorii de site-uri pro-Occidenale din Orienul Mijlociu si restul tarilor cu regim islamist extrem in tehnici de oprimizare web a site-urilor (search-engine optimization - SEO), astfel incat site-urile repsective sa apara mereu in topul cautarilor pe Google sau alte motoare (Yahoo, Microsoft LiveSearch).

Astfel, daca un tanar musulman va da o cautare dupa cuvantul 'jihad', primele listate vor si site-urile moderate, cu ideologie vestica, si nu cele fundamentaliste. In acest moment printre primele 10 rezultate afisate de Google se numara pagini web cu un virulent limbaj islamist.

"Lucram cu partenerii locali pe care ii ajutam sa-si dezvolte abilitatile de reprezentare pe web, de comunicare si leadership. Acest suport include un training media prin care vocile lor se vor putea face mai bine auzite", spune un reprezentant al Departamentului de Stat britanic.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: