Topul celor mai etice companii

Data publicarii: 14-04-2009 | International

Ethisphere Institute a ajuns la a treia editie a topului anual al celor mai etice companii, initiativa menita sa incurajeze practicile etice in randul comunitatii globale de afaceri, scrie Reuters. Cele 99 de companii listate fac parte din 35 de industrii diferite.

Ierarhizarea s-a facut in functie de comportamentul in raport cu rivalii din interiorul industriei si cu nevoile comunitatii si angajatilor. De asemenea, s-a analizat si capacitatea companiilor de a se pregati si de a infrunta eventualele conflicte, modul in care stabilesc standardele de etica in afaceri la nivelul industriei, leadershipul managerilor sau istoria companiilor.

In stabilirea clasamentului final s-a luat in considerare si atitudinea fata de protectia mediului inconjurator, inovatiile cu impact asupra binelui public, reputatia in domeniul juridic, reglementarile, procedurile interne, programele etice si utilizarea cat mai redusa a resurselor.

Anul acesta au intrat in top 22 de nume noi, printre care Dell, Thomson Reuters, Best Buy si T-Mobile International. Aproape jumatate dintre companiile listate (44) au fost prezente in toti cei trei ani.

Cateva dintre companiile considerate cele mai etice sunt:

  1. General Electric
  2. American Express
  3. PepsiCo
  4. McDonald's
  5. Starbucks
  6. IKEA
  7. Xerox
  8. Oracle Corporation
  9. Unilever
  10. Intel
  11. Holcim
  12. Danone

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: