Promovarile, negative pentru sanatatea mentala

Data publicarii: 14-04-2009 | HR/Cariere

Un nou studiu al economistilor si psihologilor de la Universitatea Warwick din Marea Britanie a scos in evidenta ca promovarile cresc, in medie, cu 10% numarul problemelor mentale si duc la o rarire a vizitelor la medic cu 20%.

Cercetarea, intitutala "Devin oamenii mai sanatosi dupa ce au fost promovati?" s-a bazat pe informatii stranse in perioada 1991-2005 despre aproximativ 1.000 de persoane promovate cel putin o data. Prima concluzie a studiului a fost ca in ciuda a ceea ce se credea, cei al caror statut social s-a imbunatatit prin accesul la o functie mai inalta si un salariu mai bun, nu si-au imbunatatit si starea sanatatii fizice.

A doua concluzie a fost ca sanatatea mentala a celor promovati a scazut cu 10%, masurarea nivelului de sanatate facandu-se pe baza unor instrumente standardizate aplicate populatiei Marii Britanii.

"Promovarea la locul de munca nu este atat de benefica pe cat cred multi dintre noi. Ea nu aduce niciun beneficiu starii de sanatate", spune Chris Boyce, unul dintre initiatorii studiului.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: