Romanii, cei mai fideli europeni ai IFN-urilor

Data publicarii: 15-04-2009 | Finante-Banci

Romanii sunt cei mai fideli europeni ai serviciilor oferite de institutiile financiare nebancare, 88% dintre acestia apreciind ca foarte satisfacatoare relatia pe care o au cu compania de la care au contractat un imprumut.

Potrivit unei analize a comportamentului clientilor din noua tari europene realizat de compania Cetelem, 69% dintre romani sunt loiali companiilor creditoare cu care lucreaza. In tari precum Franta, Belgia, Spania, Germania sau Cehia, gradul de loialitate este in scadere si coboara pana la un maximum de 26%, in cazul nemtilor.

Mai mult, 87% dintre romani ar recomanda-o ca solutie prietenilor aflati in cautarea unui credit avantajos, in timp ce ungurii, italienii si spaniolii ar da referinte pozitive vizavi de institutia financiara cu care lucreaza in proportie de doar 77%, respectiv 75% si 68%. Germania este singura tara europeana unde procentul clientilor care ar recomanda compania financiara cu care lucreaza scade sub 50%, rezultand astfel un grad de satisfactie foarte scazut.

Principalele motive de satisfactie ale romanilor vizavi de relatia pe care o au cu compania creditoare se refera la viteza de aprobare a dosarelor, nivelul de dobanda practicata, dar mai ales la disponibilitatea si capacitatea angajatilor de a oferi solutii personalizate, adaptate fiecarei nevoi in parte.

George Trifu