Pe intreg teritoriul Europei au loc concedieri masive

Data publicarii: 16-04-2009 | International

Cea mai mare banca din Elvetia, UBS va concedia aproape noua mii de angajati. Un numar aproape dublu fata de cat anuntase conducerea institutiei in urma cu mai putin de o luna. Concedieri masive au loc de altfel in toata Europa.
 
Concedierile de la UBS sunt cauzate de pierderile de aproape doua miliarde de dolari suferite de banca, de la inceputul anului. Restructurarea vizeaza in primul rand posturile manageriale. Vesti proaste si la compania Yahoo. Cateva sute de angajati vor fi concediati chiar in aceasta saptamana.

Filiala germana a lantului de magazine britanice Woolworth si-a declarat falimentul. Asta insemnand ca aproape 10.000 de germani ajung pe drumuri.

Vesti proaste si la producatorul auto Fiat. Directorul general al companiei a declarat ca Fiat este gata sa renunte la asocierea cu constructorul auto american Chrysler. Aceasta daca sindicatele americane si canadiene de la Chrysler refuza sa accepte o reducere substantiala a costurilor cu mana de lucru.

Nici companiei Air France-KLM, cel mai mare operator aerian din Europa, nu ii merge prea bine. Conducerea grupului franco-olandez a anuntat ca va mai concedia 3.000 de angajati pana la 31 martie 2011. Air France a mai disponibilizat anul acesta aproximativ 2.500 de muncitori.

Air France-KLM a estimat pierderi operationale de 200 milioane euro pentru aceasta perioada.

Realitatea TV

Ultimele stiri pe BankNews.ro: