Medicul primar, egal cu tenorul si capitanul la salariu

Data publicarii: 16-04-2009 | Economie

Medicul primar ar putea sa fie in acelasi palier salarial cu artistul liric de opera, capitanul, conferentiarul universitar sau consilierul superior din Finante, potrivit unei schite din viitoarea lege a salarizarii unitare a bugetarilor.

Grupul de lucru care elaboreaza proiectul de lege privind o salarizare unitara in sistemul bugetar a stabilit primele trei etaloane de functii din domeniile sanatate, educatie si administratie publica de la care pleaca viitoarea grila comuna a retribuirii tururor angajatilor de la stat. Acestea sunt medicul primar de clinica, profesorul de gradul I sau II (inca se discuta) de liceu, cu vechime de 6-10 ani, si referentul superior in aparatul ministerelor. Sase institutii au transmis deocamdata functiile pe care le considera similare cu cele trei luate ca etalon.

In ceea ce priveste functia de medic primar, de exemplu, reprezentantii ministerelor si ai sindicatelor au decis ca ea poate fi pusa pe acelasi palier cu conferentiarul universitar din invatamant, capitanul din sistemul militar, consilierul superior din Finante si artistul liric de opera.

Profesorul de liceu care are 6-10 ani de vechime este considerat similar cu sublocotenentul, plutonierul adjutant principal cu studii superioare/maistrul militar/principal din armata, cu expertul principal/expertul vamal principal din Finante, cu muzeograful gradul II/preotul de parohie, cu farmacistul/fiziokinetoterapeutul si cu expertul principal, consilierul juridic principal sau auditorul principal pe parte de functionari publici. Referentul superior dintr-un minister va fi considerata o functie similara cu secretarul de scoala/pedagogul din educatie, cu soldatul si gradatul voluntar/referentul pentru personalul civil din armata sau cu statisticianul medical/laborantul din domeniul sanatatii.

Integral in Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: