Investitiile in cupru, mai promitatoare decat cele in aur sau dolari

Data publicarii: 16-04-2009 | International

Cei care se astepau ca tara cu cele mai mari rezerve valutare, China, sa renunte la depozitele in dolari in favoarea aurului, s-au inselat. In schimb, ea a ales sa-si plaseze averea nationala intr-un alt metal, cuprul, vazut de oficiali ca cel mai sigur bun din acest moment.

Directorii Rezervei de Stat (SRB) au adoptat un program substantial de achizitie a metalelor folosite pe scara larga in industrie, analistii punand aceasta politica pe dorinta Chinei de a-si asigura cat mai repede posibil spatele in cazul unei prabusiri a monedei americane.

"China s-a trezit. Vestul a devenit o gaura neagra si nici tiparirea de bani nu va schimba lucrurile. Chinezii cumpara materii prime pentru ca este cea mai buna modalitate de folosire a rezervelor de aproape 2.000 miliarde dolari", spune Nobu Su, economist taiwanez.

Potrivit lui Su, investitia guvernului asiatic isi va arata peste cativa ani roadele, deoarece tot mai multe industrii incep sa foloseasca cuprul si alte metale, intre acestea cea producatoare de masini electrice avand un potential insemnat de crestere.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: