Unul din trei oameni este dependent de tehnologie

Data publicarii: 23-04-2009 | Lifestyle

Un studiu global efectuat de Cranfield School of Management axat pe examinarea efectelor tehnologiilor de comunicare asupra indivizilor, arata ca unul din trei oameni isi recunoaste dependenta de tehnologie.

"Cercetarea noastra a concluzionat ca tehno-dependenta se contureaza intr-un adevarat mod de viata in care sunt incluse ambitiile pesonale, nevoia de relatii, nevoia de intimitate si socializare", spune Andrew Kakabadse, profesor de management international si unul din coordonatorii studiului.

Utilizatorii tineri leaga tehnologia cu satisfacerea propriilor ambitii, fie din viata particulara, fie din cea profesionala. De asemenea, cei din aceasta categorie dezvolta un interes crescut spre relatii afective potentate de noile tehnologii.

Utilizatorii mai varstnici folosesc tehnologia indeosebi in scopuri profesionale, lasand doar o mica poarta deschisa spre viata particulara. Totusi, nici macar cei trecuti de varsta medie nu renunta in totalitate la flirt si alte discutii cu conotatii afective sau sexuale, conform studiului.

50% dintre cei chestionati recunosc ca folosesc calculatorul de serviciu in scopuri personale, cei mai tineri dintre participantii declarand ca aloca aproape jumatate din timpul de munca navigarii pe interent cu alte scopuri decat cele profesionale.

Redactia BankNews.ro