Recesiunea si violenta la locul de munca merg mana in mana

Data publicarii: 23-04-2009 | Diverse

Cand starea economiei este precara, tensiunile de la serviciu cresc proportional, spectrul concedierii traducandu-se intr-o presiune constanta si, uneori, incontrolabila pentru angajati. Asa se explica inmultirea cazurilor de violenta din ultima perioada, unele dintre ele cu urmari tragice, scrie Reuters.

Doua dintre cele mai recente cazuri sunt ale unui mecanic auto din San Diego care si-a impuscat doi colegi in urma unei neintelegeri si cel petrecut in New York la un centru de imigranti, unde 12 persoane au fost ucise de o persoana ramasa fara loc de munca.

Pierderea jobului, insecuritatea si diminuarea bugetului cresc gradul de anxietate si nervozitate al indivizilor. Instinctul de supravietuire se activeaza ducand in multe cazuri la forme extreme de violenta.

"Sub presiune nu sunt doar cei concediati, ci si angajatii companiilor cu rezultate slabe, sau in care s-au operat deja mai multe runde de reduceri de personal. Ingrijorarea lor este constanta, temerea pentru ziua de maine facandu-i mult mai irascibili", spune James Cawood, expert in securitate.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: