Cum completati declaratia de venit - prezentare PowerPoint

Data publicarii: 23-04-2009 | Finante-Banci

ANAF a facut o prezentare in PowerPoint in care explica pas cu pas cum se completeaza declaratia. Aici mai gasiti adresele administratiilor financiare din fiecare judet, la care trebuie sa trimiteti Formularul 200.

Declaratiile privind venitul aferent anului 2008 trebuie depuse pana la 15 mai de persoanele fizice. Dupa completare, Formularul 200 poate fi trimis prin posta la Administratia Financiara de domiciliu. Adresele le aveti aici.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a facut si o prezentare in PowerPoint in care explica pas cu pas cum se completeaza declaratia. Prezentarea o gasiti aici.

ANAF a renuntat anul acesta la sistemul de trimitere/primire a declaratiilor de venit prin posta, astfel ca persoanele fizice care au avut venituri anul trecut din mai multe surse, din profesii liberale, din activitati comerciale sau din activitati independente, trebuie sa descarce si sa trimita declaratia fara sa mai astepte venirea plicului de la ANAF la cutia postala.

Pentru prima data, de anul acesta, Formularul 200 va putea fi depus si online, insa este ceva mai complicat, pentru ca ANAF cere la aceasta operatiune un certificat digital care trebuie obtinut de la Fisc.

Certificatul digital se obtine in urma unei cereri in acest sens care trebuie depusa la ghiseul Administratiei.

Declaratia poate fi depusa de catre orice persoana care detine certificat digital, imputernicita de contribuabil. Insa si aceasta imputernicire trebuie inregistrata la ANAF, personal, de catre contribuabil.

Declaratia de venit aferent anului 2008 se se completeaza pe baza fisei fiscale primite de la platitorul de venit.

In total, aproximativ 300.000 de persoane trebuie sa depuna Declaratia 200, potrivit datelor ANAF de anul trecut.

Amenda pentru nedepunerea declaratiei in termen este cuprinsa intre 10 si 100 de lei. Daca amenda este achitata in 48 de ore de la scrierea ei, suma scade la jumatate.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: