Comoara din buzunar: batranele telefoane Nokia 1100 cumparate cu 32.000 dolari

Data publicarii: 23-04-2009 | IT&C

Daca aveti un Nokia 1100, telefon celebru datorita fiabilitatii sale, insa depasit tehnologic, nu va grabiti sa scapati de el. Mai intai verificati daca este produs in fabrica Bochum din Germania si, daca este asa, va puteti considera mai bogati cu 32.000 dolari.

Potrivit portalului de informatii din industria IT&C, PCWorld, modelul 1100 starneste in mod deosebit interesul retelelor de hackeri specializati in deturnarea conturilor bancare. Conform publicatiei, pe unele forumuri, pentru un astfel de aparat se ofera pana la 32.000 dolari.

Hackerii reprogrameaza numarul telefonului astfel incat sa poata trimite si primi mesaje text care deschid usile tranzactiilor bancare online derulate in Europa.

Detaliile obtinute de hackeri prin acest procedeu vizeaza sistemul de internet banking Transaction Authentication Number (MTAN), cod unic trimis clientilor prin SMS, folosit pentru realizarea tranzactiilor online.

Oficialii Nokia chestionati de PCWorld au declarat ca nu stiu de ce retelele cyber-criminale au o preferinta pentru acest model de telefon. Ei insista ca softul aparatului nu este vulnerabil atacurilor, insa investigheaza problema impreuna cu o firma specializata in securitatea datelor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: