Topul tarilor cu 'cei mai tari' angajati

Data publicarii: 24-04-2009 | HR/Cariere

Cercetatorii de la firma globala de recrutare de personal Kenexa au ajuns la concluzia ca nivelul cel mai mare de implicare in treburile companiei il manifesta angajatii din India si Brazilia, in aceste tari managerii manifestand cele mai bune abilitati de stimulare a fortei de munca.

Concluzia a fost trasa in urma unui studiu international desfasurat prin chestionarea a 25.000 salariati din 18 tari. Analistii de la Kenexa au intocmit pe baza unor criterii precise un index al determinarii salariatilor, in cadrul caruia indienii au obtinut 73 procente, brazilienii 65 procente si americanii, ocupantii locului trei, 64 procente.

Cheia mentinerii unei forte de munca determinate consta in indeplinirea a patru conditii majore, conform cercetatorilor: increderea in lideri si in organizatia din care fac parte; calitatea interactiunii dintre manageri si angajati; existenta oportunitatilor de avansare si dezvoltare profesionala; gradul de implicare al organizatiei nu numai in bunastarea angajatilor, ci si in cea a comunitatii.

Studiul a subliniat si pasii pe care managerii trebuie sa ii parcurga pentru a imbunatati angajamentul salariatilor in treburile companiei si eficienta echipei lor. Printre cele mai importante aspecte sunt tratarea corecta a angajatilor, tinerea promisiunilor, evaluarea corecta a performantelor, implementarea sugestiilor utile, rezolvarea rapida a problemelor, comunicarea deschisa, increderea in liderii din esaloanele superioare, discutarea problemelor de etica, recunoasterea meritelor.

Celelalte tari incluse in studiu au obtinut urmatoarele scoruri: Canada (63%), Kuwait (59%), Arabia Saudita (59%), Rusia (58%), Bahrein (57%), Germania (55%), Oman (55%), Spania (55%), China (54%), Marea Britanie (54%), Qatar (54%), Emiratele Arabe Unite (52%), Franta (51%), Italia (46%), Japonia (36%).

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: