3,2 milioane EURO nerambursabili pentru gestionarea deseurilor

Data publicarii: 03-08-2006
Ministerul Integrarii Europene (MIE), lanseaza licitatie deschisa pentru Schema de Granturi pentru Sectorul Privat pentru Pregatirea de Proiecte in Domeniul Gestionarii Deseurilor, ce urmeaza a fi implementata in cadrul programului PHARE 2004 – Coeziune Economica si Sociala, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Aceasta schema de granturi va oferi sprijin financiar Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM), din toate regiunile Romaniei, cu scopul de a le ajuta in pregatirea de viitoare proiecte de investitii in domeniul gestionarii deseurilor.

Urmatoarele activitati pot fi eligibile: pregatirea de studii, studii de piata, analize cost-beneficiu, studii de pre-fezabilitate, studii de fezabilitate, evaluari de impact asupra mediului. Rezultatele acestei scheme (ex : studii, analize etc) se vor putea constitui intr-un potential portofoliu de proiecte viitoare de investitii in domeniul gestionarii deseurilor, investitii ce ar putea primi finantare in cadrul Phare CES 2005 “Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului privat in domeniul gestionarii deseurilor ” sau din alte surse de finantare, inclusiv Fondul pentru Mediu si Institutiile Financiare Internationale (IFI).

Obiectivul principal al schemei de granturi pentru pregatirea de proiecte este acela de a acorda asistenta financiara IMM-urilor locale in eforturile lor de a-si imbunatati capacitatea de gestionare a problemelor ce tin de domeniul deseurilor si, in consecinta, de a contribui la protectia mediului.

Durata planificata a unei actiuni (proiect pregatitor) nu poate depasi 12 luni si nu mai tarziu de Noiembrie 2008.
Exista trei seturi de criterii de eligibilitate, detaliate in Ghidul Solicitantului, care se refera la:
• organizatiile care pot solicita finantare nerambursabila/un grant,
• activitatile pentru care se poate acorda finantare nerambursabila,
• tipurile de costuri care pot fi luate in considerare in stabilirea sumei reprezentand finantarea nerambursabila.

Sprijinul financiar va fi oferit de catre Uniunea Europeana prin Programul Phare 2004 - Coeziune Economica si Sociala. Bugetul disponibil pentru aceasta aceasta licitatie deschisa este de 3,2 milioane EURO, din care 2,4 milioane EURO din fonduri Phare si 0,8 milioane EURO co-finantare de la bugetul de stat.

Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte pregatitoare va fi cuprinsa intre 10.000 Euro si 75.000 Euro pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu cel putin 50% din bugetul proiectului, in numerar. Contributia in natura nu este considerata ca fiind cost eligibil.

Propunerile de proiecte trebuie depuse la sediul Ministerului Integrarii Europene, din Blvd. Libertatii nr. 12, etaj 4, camera 459B, pana pe data de 15 septembrie 2006, ora 16:00 (ora locala). Ghidul Solicitantului, precum si alte detalii sunt disponibile pe paginile web ale Ministerului Integrarii Europene (www.mie.ro), Centrului de Informare al Comisiei Europene in Romania (www.infoeuropa.ro) sau Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: