Reuters: criza financiara va mai dura inca un an

Data publicarii: 28-04-2009 | International

Recesiunea globala nu a atins inca apogeul, iar bursele din lume vor mai avea multe obstacole de trecut, potrivit unui sondaj realizat de Reuters in perioada 21-27 aprilie prin chestionarea analistilor europeni si americani.

Conform acestora, economia nu a ajuns la pragul de jos, intreaga criza, considerata cea mai adanca de la Al Doilea Razboi Mondial incoace, urmand sa mai dureze inca un an, unii economisti inaintand chiar o perioada dubla, de doi ani.

Viziunea pesimista a analistilor vine pe fondul unei sperante de optimism, dupa ce in cea mai mare parte a lunii aprilie principalele burse internationale au consemnat reveniri spectaculoase ale indicilor. "Stabilitatea financiara si macroeconomica este inca departe. Deocamdata nu avem fundatia pentru o revenire solida", spune Lena Komileva, economist sef al Tullett Prebon.

32 din cei 60 de analisti intervievati au estimat o prelungire a recesiunii cu inca unu sau doi ani, in timp ce 21 au declarat ca problemele economice s-au terminat deja. Alti 7 analisti au mers chiar mai departe, spunand ca piata si-a reinceput trendul crescator.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: