Salariatii accepta si posturi sub pregatirea lor

Data publicarii: 28-04-2009 | HR/Cariere

Experienta si abilitatile profesionale nu mai sunt indeajuns pentru a avansa in cariera. Potrivit unui studiu Myjob, 10% din firme au blocat deja promovarile interne. Peste trei sferturi dintre participantii la studiu spun ca le sunt oferite mai putine slujbe pentru nivelul lor de cariera, in timp ce aproape 15% din ei au acceptat anul acesta un astfel de post. Nici salariile nu mai sunt un motiv de bucurie pentru angajati. Astfel, 25% din cei chestionati arata ca salariile au scazut fata de nivelul de anul trecut pentru aceiasi ani de experienta. 

Ofertele de angajare nu se mai refuza

Majoritatea respondentilor locuiesc in Capitala si resimt criza mai ales prin numarul mai mic de slujbe pentru nivelul lor de pregatire si prin faptul ca primesc un salariu tot mai diminuat.

Mari probleme intam-pina si cei care au fost disponibilizati din cauza problemelor financiare cu care se confrunta firmele. E.S. are 23 de ani si acum o luna a ramas fara un loc de munca. Firma la care lucra a facut restructurari pentru a-si reduce costurile.

A incercat sa isi gaseasca o slujba in acelasi domeniu, dar posibilitatile au fost limitate. Asa ca a fost nevoita sa accepte un post sub nivelul experientei, dar si un salariu cu 20% mai mic.

E.S. spune ca nu regreta alegerea facuta, pentru ca 2009 nu este un an in care sa iti poti permite sa refuzi ofertele de angajare.

Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: