Aviva Pensia Max: al 12-lea fond pe piata pensiilor facultative

Data publicarii: 29-04-2009 | Finante-Banci

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat  astazi autorizarea Fondului de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX, administrat de S.C. AVIVA ASIGURARI DE VIATA S.A.

Profilul de risc al Fondului de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX este ridicat. Reamintim faptul ca, potrivit legislatiei, fiecarui fond de pensii facultative i se asociaza un grad de risc. Gradul de risc ridicat corespunde unui nivel de detineri de instrumente cu risc scazut (titluri de stat, obligatiuni emise de organisme straine neguvernamentale, alte instrumente financiare avand garantia explicita si integrala a statului) intre 65% si 50% din totalul activelor fondului.

In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea un numar de 11 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de catre CSSPP. Fondul de Pensii Facultative AVIVA PENSIA MAX, administrat de S.C. AVIVA ASIGURARI DE VIATA S.A., a devenit cel de-al 12-lea fond autorizat in sistemul Pilonului III.

Conform ultimelor date disponibile, la finalul lunii martie, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 162.220 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 110,5 milioane lei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: