Francezii, pe primul loc la timpul dedicat somnului si meselor

Data publicarii: Astazi, 05-05-2009 | Lifestyle

Reputatia francezilor de gurmanzi si inclinati spre placerile vietii este confirmata de un studiu recent efectuat de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica desfasurat in randul a 18 dintre cele 30 de tari membre.

Conform cercetarii, francezii dedica somnului aproape 9 ore pe zi, mai mult cu peste o ora decat japonezii si coreenii, natiile aflate la capatul celalalt al clasamentului. Imediat dupa francezi sunt americanii, cu 8,5 ore pe zi si spaniolii, cu putin mai mult de 8 ore.

Desi tot mai multi francezi incep sa adopte stilul american de alimentatie, bazat pe mese scurte servite la birou sau in drum spre serviciu, inca raman pe primul loc si la acest capitol, cu doua ore pe zi dedicate meselor, timp de doua ori mai lung decat al mexicanilor.

Aproape la fel de bine stau locuitorii din Noua Zeelanda si pe locul trei, cei ai Japoniei, care isi fac suficient timp pentru mese in ciuda perioadelor lungi petrecute la serviciu si in mijloacele de transport. 

Restul timpului liber ramas este alocat de cei mai multi japonezi televizorului si radioului, obisnuinta diferita de cea a turcilor care prefera distractiile alaturi de prieteni.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: