Pretul apartamentelor a ajuns la un nou minimum

Data publicarii: 06-05-2009 | Imobiliare

Pretul apartamentelor construite inainte de 1990 continua sa scada. Potrivit unei analize a site-ului imobiliare.ro, locuintele cu doua camere au atins noi valori minime in aprilie, in toata tara. Daca in Bucuresti, pretul acestora a scazut sub 1.500 de euro pe metru patrat, in restul oraselor mari, apartamentele cu doua camere au scazut si la sub 1.000 de euro pe metru patrat. Adrian Erimescu, directorul general al site-ului spune ca acest lucru se intampla din cauza lipsei de lichiditati si a creditarii care ramane blocata.

Pe de alta parte, Erimescu sustine ca pe langa aceste motive, romanii se confrunta cu un alt blocaj, de natura psihologica.

"Lipsa de lichiditati a avut un rol important in blocarea pietei rezidentiale. Vorbim insa, in acest moment, si de un blocaj de natura psihologica. Chiar daca nevoia de a avea o locuinta continua sa se manifeste, potentialii clienti sunt mult mai precauti cand vine vorba de valoarea investitiei pe care trebuie sa o acopere dintr-un imprumut luat pe o perioada indelungata de la o institutie financiara. Chiar pe fondul reluarii creditelor si indiferent cat de mult ar scadea preturile, piata rezidentiala se va debloca treptat", sustine reprezentantul imobiliare.ro

Bucuresti - preturi sub 1.500 euro/mp

In capitala, la sfarsitul lui aprilie, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere situat in blocurile construite inainte de 1990 a coborat, pentru prima data in ultimele 12 luni, sub pragul de 1.500 euro/mp, ajungand la valoarea de 1.463 euro/mp.

Astfel, pretul mediu cerut pentru un apartament cu doua camere de 54 mp din Bucuresti a fost, in ultima zi a lui aprilie, de 79.000 euro.

In zonele Berceni sau Gorjului, pot fi gasite apartamente cu doua camere, confort doi, chiar si la 43.000 de euro, respectiv 45.000 euro, ofertele fiind garantate de agentiile imobiliare.

Integral in Evenimentul Zilei