Nita declara ca este timpul ca bancile romanesti sa scada dobanzile

Data publicarii: 07-05-2009 | Finante-Banci

Ministrul IMM-urilor, Constantin Nita, a declarat miercuri la deschiderea TIMM 2009 ca odata cu finalizarea acordurilor cu FMI si Comisia Europeana bancile trebuie sa isi reconsidere pozitiile fata de IMM-uri si sa reduca dobanzile.

"Sistemul bancar trebuie sa intre in economia reala si sa fie mai indulgente in esalonarea datoriilor si a dobanzilor la finantarile acordate IMM-urilor" a spus Constantin Nita.

Acesta a spus ca o intreprindere mica sau mijlocie nu poate rezista in piata cu dobanzi de 20-25% pentru finantari.

"Am speranta ca participarea sistemului bancar la TIMM 2009 va cunoaste mai bine situatia din economia reala si isi va reconsidera pozitia in acordarea finantarilor catre sectorul IMM,"  a mai spus ministrul IMM-urilor.

Ministrul Constantin Nita a participat miercuri la deschiderea oficiala a Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii- TIMM 2009 unde a anuntat lansarea unui portal de comert exterior venit in sprijinul IMM-urilor pentru accesul pe pietele externe precum si lansarea apelurilor pentru anul in curs, pentru accesarea fondurilor structurale in valoare de 196 milioane euro.

TIMM 2009 face parte din evenimentul saptamana Europeana a IMM -urilor in Romania care se desfasoara pe o perioada de cinci zile in mai multe judete din tara.

Potrivit ministrului IMM, la targ participa 160 de firme atat din sfera de servicii pentru IMM-uri cat si din sfera productiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: