Mai putine concedii pentru romani

Data publicarii: 07-05-2009 | Turism

Plajele insorite din Grecia si Turcia sunt cele mai cautate destinatii de catre turistii romani pentru petrecerea vacantei de vara. Criza i-a determinat pe romani sa isi faca un singur concediu pe an, in special vara. Ofertele tematice precum excursiile de shopping sau vacantele de 1 Mai au scazut dramatic.

In ciuda crizei financiare, agentiile de turism au vandut, deja, o buna parte din ofertele externe pentru vacanta de vara, ca urmare a programului "Rezervari timpurii", spun oficialii din turism. "Rezervarile sunt aproape la acelasi nivel de anul trecut.

Au scazut, in schimb, foarte mult, cererile de concedii tematice precum excursiile de shopping, carnavalurile sau concertele in strainatate. Criza i-a determinat pe romani sa isi faca, vara, un singur concediu pe an", ne-a declarat Ciprian Enea, consultant
Besttourism.

Cele mai solicitate destinatii din acest an sunt Turcia si Grecia care detin, cumulat, aproape jumatate dintre cererile de vacante externe. "Turcia detine aproximativ 25% din chartere.

Cred, totusi, ca Grecia domina in preferintele romanilor, avand in vedere ca foarte multi turisti merg acolo cu autocarul sau cu masina personala", a completat Enea.

Exista insa si destinatii precum Bulgaria si Tunisia, care nu mai sunt pe placul romanilor ca in anii trecuti. "Bulgaria nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor clientilor care au ales Turcia, la schimb", puncteaza Ciprian Enea.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: