Insule tropicale la preturi accesibile

Data publicarii: 07-05-2009 | International

Visul de a avea un paradis tropical propriu este, in vremuri de criza, mult mai tangibil. Mai multe insule australiene din Marea Bariera de Corali au fost scoase la vanzare la preturi sensibil mai mici decat in perioade economice obisnuite, scrie Reuters.

Agentia globala de real-estate Coldwell Banker cauta cumparatori pentru noua insule, unele dintre ele cu vile de lux si alte nenumarate dotari de confort. Cea mai ieftina insula este de 962.000 dolari, iar cea mai scumpa ajunge la 67 milioane dolari.

Long Island, una dintre insulele aflate pe lista de vanzare, poate fi cumparata acum cu o reducere de aproape 50% fata de pretul initial, stabilit la 5,5 milioane dolari. Cumparatorului ii vor fi lasate toate obiectele prezente pe insula: motoscutere, tractoare, barci, automobile.

Statul australian Queesland, de care apartine Marea Bariera de Corali, a utilizat o alta insula tropicala, Hamilton, intr-o campanie de promovare turistica cu un impact urias: autoritatile au organizat un concurs international pentru ocuparea "celui mai bun job din lume", dupa cum l-au numit oficialii. Castigatorul concursului a fost desemnat in urma cu cateva zile, acesta urmand sa administreze insula pentru un salariu de 100.000 dolari.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: