Analisti: Marile banci americane ar putea disparea complet

Data publicarii: 11-05-2009 | International

In lumea financiara, expresia "prea mare pentru a fi lasat sa se prabuseasca", consacrata odata cu decizia guvernului SUA de a ajuta o serie de colosi precum AIG sau Citigroup, ar putea fi inlocuita cu "prea mare pentru a exista".

Dupa ce au injectat sute de miliarde de dolari in astfel de institutii, atat reprezentantii statului, cat si ai investitorilor iau in calcul o schimbare radicala a strategiei, singura necunoscuta fiind cat de repede va fi pusa in aplicare.

"In urmatoarele cateva luni vom asista la vanzarea pe bucati a marilor banci nationalizate, in primul rand Bank of America si Citigroup, a spus in cadrul unui interviu acordat CNBC, George Ball, presedintele Sanders Morris Harris Group.

"In cinci ani de aici incolo marile banci americane sustinute acum de stat vor fi sparte in bucati", spune Paul J Miller, analist la FBR Capital Markets, a carui opinie este impartasita si de senatorul Richard Shelby: "Unele institutii sunt prea mari pentru a mai exista pentru ca ele sunt prea interconectate".

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: