Afaceri de milioane din inchirierea luxului

Data publicarii: 13-05-2009 | Afaceri

Luxul, candva apanajul celor cu foarte multi bani, da primele semne de democratizare. Aceasta ca urmare a iniatiativei catorva afaceristi care au identificat si au satisfacut profitabil o nevoie umana irepresibila: posesia de obiecte scumpe.

Pentru ca multi sunt cei care isi doresc sa conduca un Ferrari California sau un Lamborghini Gallardo, dar foarte putini sunt cei care pot cumpara astfel de masini, posibilitatea de a le inchiria s-a conturat ca o idee de afaceri cu potential.

Una dintre companiile care ofera acest tip de servicii, Gotham Dream Cars, cu sediul in New York, are deja o flota de 18 supermasini si ofera cateva pachete de servicii, de la inchirierea simpla a unui automobil, pana la un "Tur de Vis" in care clientul poate incerca cu 600 dolari mai multe masini intr-o singura zi.

Fondata in 2004 de Noah Lehmann-Haupt, firma a inregistrat in primii trei ani de activitate o crestere a profitului cu 1000%, generand castiguri de aproape 3 milioane dolari in 2007, fapt ce o plaseaza in top 500 companii cu cea mai rapida crestere.

Noah si-a inceput afacerea cu o singura masina, a ajuns la un maxim de 22, insa in 2008 criza l-a nevoit sa renunte la 4 automobile. In momentul de fata are o flota compusa din cateva modele Lamborghini, alte cateva Ferrari, Rolls Royce, Mercedes, Maserati, Aston Martin si un Saleen S7, de altfel si masina cea mai scumpa la inchiriere, 2.750 dolari pe zi, si 13.000 de dolari pe saptamana.

Cea mai solicitata masina este Lamborghini Gallardo. Succesul modelului se explica prin costul relativ mic de inchiriere in comparatie cu restul modelelor: 995 dolari pe zi si 4.990 pe saptamana.

Daca initial a avut ca target bancherii, managerii si alti angajati cu venituri superioare, patronul firmei spune ca a fost surprins sa constate ca acestia sunt doar o minoritate. "E greu sa fac o clasificare a clientilor. Numitorul comun este dragostea pentru masini. 98% dintre clienti sunt barbati, cu varste de la 21 la 81 de ani".

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: