Profitul net al Credit Agricole a scazut cu 77% in primul trimestru

Data publicarii: 14-05-2009 | International

Credit Agricole SA, cea de-a doua banca din Franta, a anuntat joi o scadere cu 77%, la 202 milioane euro, a profitului net din primul trimestru, din cauza cresterii provizioanelor pentru imprumuturi riscante si a pierderilor inregistrate de divizia elena, relateaza Bloomberg.

In aceeasi perioada a anului trecut, Credit Agricole inregistrase un profit net de 892 milioane euro. Analistii chestionati de Bloomberg se asteptau ca banca sa raporteze un profit net de 350 milioane euro in primul trimestru din 2009.

Directorul executiv, Georges Pauget, a strans 5,9 miliarde dolari in iulie anul trecut si a anuntat ca va disponibiliza 500 de angajati ai diviziei de investitii bancare, in septembrie, pentru temperarea impactului crizei financiare.

"Situatia financiara a grupului este solida, in fata unui climat economic dificil", a declarat Pauget.

Rezultatele financiare au fost mai slabe decat cele ale bancii BNP Paribas, cea mai mare din Franta, care a avut un profit net de 1,56 miliarde euro in perioada analizata, in itmp ce Societe Generale SA, cea de-a treia banca franceza, a anuntat saptamana trecuta pierderi de 278 milioane euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: