Facebook si Youtube, secretul angajatului productiv

Data publicarii: 14-05-2009 | HR/Cariere

Accesati de la birou Facebook si Youtube? Seful poate fi multumit. Sunteti un angajat mai bun, spun cercetatorii australieni de la Universitatea Melbourne, potrivit AFP.

Oamenii de stiinta spun ca angajatii care navigheaza pe internet pentru a cerceta diverse site-uri sunt mai profuctiv cu 9 procente decat colegii.

"Oamenii au nevoie sa evadeze, macar virtual, pentru a-si recapata puterea de concentrare. Pauzele scurte, precum o scurta discutie cu prietenii pe Facebook sau vizionarea unui film pe YouTube sunt o modalitate de relaxare mentala, ducand la o putere de concentrare mai mare si la cresterea productivitatii", a declarat Brent Coker, autorul studiului.

300 de angajati au participat la studiu, iar rezultatele arata ca 70% din ei folosesc internetul la serviciu pentru a scapa de rutina.

Potrivit aceluiasi studiu, cele mai populare metode de relaxare online sunt cautarile de informatii despre produse, citirea presei, jocurile si vizionarea clipurilor de pe YouTube.

Atentie, insa! Angajatii dependenti de internet au o productivitate mai scazuta decat cei care nu il folosesc niciodata in timpul programului.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: