Studiu: barbatii inalti castiga mai mult

Data publicarii: 18-05-2009 | Diverse

Intre inaltimea si venitul anual al unei persoane se pare ca exista o relatie direct proportionala, potrivit unui studiu realizat de economistii de la Australian National University si preluat de agentia de stiri Reuters.

Cercetatorii au analizat datele unui sondaj efectuat asupra populatiei adulte din Australia si, in timp ce greutatea pare sa nu aiba nici o influenta asupra veniturilor, nu la fel au stat lucrurile cand salariile au fost corelate cu inaltimea.

Inaltimea medie a barbatilor inclusi in studiu a fost de 1,79 metri, insa datele arata ca cei cu o inaltime de 1,84 au venituri mai mari cu 1,5% decat primii, ceea ce inseamna un plus anual de 712 dolari. Cinci centimetri in plus sunt echivalentul aproximativ al unui an suplimentar de experienta.

"Aceste rezultate vin ca o completare a evantaiului de factori care influenteaza salariul, precum varsta, rasa, experienta, educatia, relatiile. Totusi, inaltimea s-a dovedt a nu juca un rol la fel de important in cazul femeilor", spun cercetatorii.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: