Romania intentioneaza sa se imprumute iarasi in a doua parte a anului

Data publicarii: 18-05-2009 | Economie

Romania intentioneaza sa se imprumute de pe pietele financiare internationale in a doua jumatate a anului, pana la primirea celei de-a doua transe a finantarii coordonate de Fondul Monetar International (FMI), a declarat secretarul de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi, citat de Bloomberg.

Guvernul intentioneaza sa adopte decizia de imprumut si cadrul legal necesar in aceasta luna, iar o emisiune de obligatiuni ar putea avea loc incepand cu luna septembrie, a declarat Dragoi, prezent la reuniunea organizata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) la Londra.

"Luand in calcul programul de asigurare (de la FMI - n.r.) pe care il avem, motiv de incredere, avem ce sa prezentam investitorilor", a spus Dragoi. Totodata, oficialul Ministerului Finantelor considera ca Romania ar putea inregistra o contractie economica mai redusa decat estimarea FMI de 4%, ca urmare a programelor guvernamentale de investitii pentru sprijinirea constructorilor auto sau dezvoltarea infrastructurii.

Gardianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: