Dictatura patronilor va dura zece ani

Data publicarii: 18-05-2009 | HR/Cariere

Angajatii vor prelua din nou controlul asupra pietei muncii si se vor afla in pozitia de a pune conditii peste zece ani arata un studiu al site-ului britanic specializat in recrutare Jobsite.co.uk, care vizeaza modul in care se va desfasura atragerea de personal in 2019.

Potrivit cercetarii, angajatorii vor trebui sa abandoneze retetele de recrutare folosite pana acum, mai ales ca forta de munca disponibila va fi tot mai fragmentata din punct de vedere demografic si geografic, ca urmare a imbatranirii fortei de munca, a cresterii numarului de femei de pe piata fortei de munca si a posibilitatii de a recruta la nivel international. Astfel, companiile vor adopta in mod diferit tehnologiile specifice resurselor umane, iar din partea candidatilor va exista o cerere crescuta pentru flexibilitatea pachetelor de angajare, acestia fiind interesati de programe de lucru adaptate propriilor solicitari.

De asemenea, limitarile tehnologiei vor fi tot mai evidente, iar in ceea ce priveste recrutarea, deciziile luate de specialistii in resurse umane vor avea o importanta crescuta. Studiul arata ca serviciile firmelor de recrutare vor fi tot mai solicitate de catre companii si, desi tehnologia va fi utilizata pentru a gestiona partea consumatoare de timp a procesului de recutare, nu va inlocui decizia de a angaja o persoana. "Chiar daca 2019 pare un moment indepartat, previziunile expertilor pe care este intemeiat acest raport sunt bazate pe observarea tendintelor prezentului. Specialistii HR si consultantii in recrutare ar trebui sa inceapa sa faca anumite schimbari si sa isi stabileasca planuri de viitor daca vor sa faca fata viitorului", spune Keith Potts, CEO pentru Jobsite.co.uk.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: