Schema piramidala a lui Madoff inspira producatorii de jocuri online

Data publicarii: 19-05-2009 | Diverse

O forma a escrocheriei financiare gigant pusa la cale de Bernard Madoff, in urma careia zeci de mii de persoane si institutii si-au pierdut banii, inca se deruleaza la mai bine de cinci luni dupa ce finantistul a fost prins.

Este vorba de jocul online "Made Off" conceput de Cellufin, companie specializata in crearea de jocuri pentru telefoane cu acces la internet. Participantii sunt invitati sa ii dea lectii de inginerie financiara lui Madoff prin crearea si intretinerea unei scheme piramidale.

"Daca intotdeuna v-ati dorit sa inselati, furati sau sa pacaliti investitorii naivi acum este sansa voastra", este deviza sub care Neil Edwards, patronul Cellufin a lansat produsul.

Si, daca dam crezare cifrelor oficiale, nu putini sunt cei stimulati de aceasta dorinta. In doar cateva zile s-au inregistrat peste 20.000 jucatori. Sarcina lor este sa deruleze piramide financiare cu rate de castig situate intre 5% si 20%. Finantistii virtuali trebuie sa atraga un numar cat mai mare de clienti astfel incat sistemul sa supravietuiasca.

Cei care nu atrag suficienti participanti sunt declarati falimentari. Jocul va dura pana pe 29 iunie, data la care va fi pronuntata sentinta pentru Madoff. Castigator va fi declarat escrocul cel mai mare.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: