Henry Paulson: Falimentul Lehman Brothers a fost o greseala

Data publicarii: 19-05-2009 | International

Henry Paulson, fostul sef al Trezoreriei americane, a incercat sa explice pentru presa americana ce s-a intamplat in septembrie 2008, anunta revista Capital, citand News Week.

Paulson recunoaste ca a fost o greseala sa lase grupul Lehman Brothers sa intre in faliment. Totusi, fostul secretar al Trezoreriei spune ca falimentul LB nu ii era indiferent.

"Nu exista companie cu care sa fi petrecut mai mult timp si pentru care sa fi muncit mai mult pentru a o salva", a declarat Paulson.

America se confrunta in septembrie si cu problemele de la fondurile Fannie si Frredie.

Lehman anunta, in septembrie, pierderi uriase aferente trimestrului al treilea. Curand, Paulson se declara lipsit de putere in fata falimentului LB.

Dick Fuld, CEO-ul Lehman Brothers, refuza sa accepte dezastrul financiar al bancii pe care o conducea. Cu o zi inainte de pronuntarea falimentului a stat numai in birou si a dat telefoane. L-a sunat pe Kenneth Lewis, directorul Bank of America, rugandu-l sa preia LB. Nu a mai primit raspuns.

Henry Paulson era de negasit. Fuld il suna la fiecare 10 minute, dar secretarul nu raspundea la telefon.

Potrivit unor surse neoficiale, acesta aranja in secret preluarea Merril Lynch de catre Bank of America.

Fuld a luat contact si cu englezii de la Barclays. A fost , de asemenea, refuzat. Pe 15 septembrie, grupul bancar se plasa sub legea falimentului.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: