Mamele care nasc gemeni primesc bani in plus

Data publicarii: 19-05-2009 | Economie

Vesti bune pentru viitoarele mame! Femeile care nasc gemeni, tripleti sau multipleti vor primi o indemnizatie de 600 de lei pe luna pentru fiecare al doilea copil, in plus fata de actuala indemnizatie lunara de 85 la suta din venituri. Prevederea a fost introdusa intr-un proiect de lege votat de deputati.

Plenul Senatului a adoptat pe 11 mai, cu 89 de voturi "pentru", o propunere legislativa prin care in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple, suplimentar fata de indemnizatia stabilita de lege se acorda cate 600 de lei pentru fiecare copil, incepand cu al doilea nascut.

Mamele care nasc gemeni sau tripleti vor primi indemnizatie de la stat pentru fiecare copil.

Propunerea legislativa apartine unor deputati din randul minoritatilor nationale altele decat cea maghiara, precum si unor parlamentari PNL si PDL si are drept obiect acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului pentru fiecare copil in parte, in cazul sarcinilor multiple.

Astfel, s-a decis ca, in cazul nasterilor survenite in urma sarcinilor multiple, suplimentar fata de indemnizatia stabilita de lege se acorda cate 600 de lei pentru fiecare copil, incepand cu al doilea nascut. De asemenea, initiatorul a mai precizat si ca de indemnizatie pentru cresterea copilului beneficiaza si "persoanele care se afla in plata la data intrarii in vigoare" a Legii.

Initiatorul a considerat ca punctul de reper in stabilirea indemnizatiei nu trebuie sa fie numarul de sarcini, ci numarul de copii. Potrivit initiatorului, in cazul nasterilor gemelare sau trimelare, pe langa indemnizatia standard, se doreste acordarea a inca 600 de RON pentru fiecare al doilea sau al treilea nascut.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: