Volkswagen Golf, cea mai bine vanduta masina din Europa

Data publicarii: 20-05-2009 | Auto

Dupa ce a primit distinctia de Masina Anului 2009, Volkswagen Golf devine totodata si modelul cel mai bine vandut din Europa, potrivit datelor publicate de JATO Dynamics. Imediat dupa marca germana vin francezii de la Peugeot, cu modelul 207 si americanii de la Ford, cu Fiesta.

Golf-ul a fost cea mai bine vanduta masina chiar in conditiile in care vanzarile grupului Volkswagen din primele patru luni ale acestui an au scazut cu 9,6% fata de perioada similara a anului trecut, la 1,93 milioane autovehicule, dar in contextul unei scaderi a pietei auto mondiale cu 21%.

Marca Volkswagen a inregistrat o scadere de 3,2 procente, de la 1,26 milioane autovehicule vandute in primele patru luni ale lui 2008, la 1,22 milioane autovehicule livrate in primele patru luni ale lui 2009.

"Spre deosebire de situatia speciala temporara de pe piata germana si de tendinta pozitiva de pe piata chineza, pietele auto mondiale inregistreaza vanzari foarte scazute si nu se estimeaza o revenire in perioada urmatoare", a afirmat directorul de vanzari al concernului, Detlef Wittig.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: