Codul de Bune Practici a fost adoptat prin Ordonanta de Urgenta

Data publicarii: 21-05-2009 | Economie

Proiectul de lege privind Codul de Bune Practici pentru comertul cu produse agroalimentare a fost adoptat, miercuri, in sedinta de Guvern, prin Ordonanta de Urgenta, a declarat joi ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu.

"Am promovat ieri Ordonanta de Urgenta privind Codul de Bune Practici. Aceasta a stat prea mult timp in Parlament si nu a avut o evolutie asa cum ne-am fi dorit noi", a spus Ilie Sarbu.

Aceasta a adaugat ca noua lege va incepe sa aiba efectele anuntate anterior odata cu publicarea in Monitorul Oficial, in special prin eliminarea a 11 taxe impuse de marile magazine producatorilor.

"Relatia dintre producator si hipermarketuri nu era foarte fericita. Sunt reglementate toate acum si in momentul publicarii devine obligatorie. Speram ca in acest mod sa putem acorda un sprijin real producatorilor romani, mai ales ca in aceasta perioada incep sa apara pe piata produsele romanesti", a mai spus Sarbu.

Reprezentantii Ministerul Agriculturii, patronatele si sindicatele din industria alimentara, anuntau in luna februarie, la finalizarea proiectul ordonantei privind Codul de Bune Practici ca, la cateva luni dupa intrarea in vigoare a ordonantei, aceasta va duce la ieftinirea produselor alimentare.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: