Cele mai putine joburi online sunt in Suedia si Olanda

Data publicarii: 25-05-2009 | HR/Cariere

Oferta de joburi online continua sa scada in majoritatea statelor europene, cele mai putine joburi vacante sunt in Suedia si Olanda, iar cele mai multe in Franta, unde numarul de locuri de munca disponibile este intr-o usoara crestere, potrivit unui studiu realizat de site-ul de recrutare Monster.

Oferta de locuri de munca din mediul online a scazut cu peste 50 de puncte procentuale in prima parte a acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Transporturile, serviciile si logistica sunt sectoarele care au inregistrat cel mai mare declin. Sectoarele cu cele mai multe oportunitati de angajare sunt, in momentul de fata, educatia, agricultura si turismul. Un numar mare de joburi vacante se regaseste si in sectorul public.

Numarul de locuri de munca vacante a scazut cel mai mult in luna ianuarie a acestui an. Studiul mai arata ca a scazut si numarul companiilor care intentioneaza sa angajeze tineri absolventi pe parcursul acestui an. Datele releva ca doar 54% dintre companii vor sa angajeze absolventi, mai putin cu aproximativ 10% fata de anul trecut. In ceea ce priveste intentiile de angajare in randul companiilor de pe piata locala, un studiu recent, realizat de firma de consultanta Hewitt Associates, arata ca peste 50% dintre companiile private din Romania vor renunta la intentiile de angajare in perioada urmatoare. In acelasi timp, peste 30% dintre firmele chestionate vor opera reduceri de personal, iar 8% vor reduce salariile managerilor si ale angajatilor.

La capitolul pachete de beneficii, aproape jumatate dintre companii au anuntat ca vor reduce cu 10% bugetele alocate acestor plati, 43% au declarat ca vor reduce bugetele cu mai mult de 10% si doar 8% dintre firmele participante la studiu intentioneaza sa suplimenteze cu 10% bugetul pentru beneficii.

Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: