Criza financiara, catalizator in dezvoltarea serviciilor de mobile-banking

Data publicarii: 27-05-2009 | Finante-Banci

Potrivit studiului "Mobile Banking Forecast 2008-2013" realizat de firma de consultanta TowerGroup, 2009 va fi un an extrem de important pentru serviciile de mobile-banking, acum acest tip de operatiuni putand iesi din zona ingusta ocupata in prezent.

Canalele de comunicatie deschise de telefoanele mobile sunt vazute atat de banci, cat si de utilizatorii individuali ca modalitati eficiente de manevrare a conturilor sau de informare in legatura cu tranzactiile derulate.

Problemele cu care se confrunta piata financiara sunt vazute ca favorabile dezvoltarii mobile-banking-ului, intr-un astfel de context oamenii dorind sa aiba un control mai strans si mai prompt asupra propriilor finante.

In plus, spun realizatorii cercetarii, tehnologiile oferite de ultima generatie de telefoane mobile vor facilita mentinerea unei legaturi permanente cu banca si o interventie rapida asupra propriilor conturi. Rata anuala de crestere a acestui tip de servicii este estimata la 55% pana in 2013.

"Omniprezenta telefoanelor mobile corelata cu nevoia de informare a clientilor creeaza premisele perfecte pentru extinderea serviciilor de mobile-banking", spun analistii TowerGroup.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: