Brusa Spyder, replica elvetiana data Tesla Roadster

Data publicarii: 27-05-2009 | Auto

Brusa, companie elvetiana specializa in productia de componente pentru automobile electrice, a decis sa faca un pas inainte prin conceperea primei masini proprii, Spyder.

Proiectul a inceput initial ca un demers al departamantului de inginerie de la Buchs NTB, dar a fost ulterior preluat de Brusa, care a intuit potentialul comercial al automobilului in contextul in care tot mai multi constructori isi indreapta atentia spre tehnologiile electrice.

In designul masinii, formele Porsche au un cuvant greu de spus, urmare a dorintei inginerilor de a sublinia caracterul sportiv al creatiei lor. Cu toate acestea, Spyder nu se ridica la performantele Tesla Roadster, model cu care elvetienii ar dori sa intre in concurenta.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in 6 secunde iar viteza maxima ajunge la aproape 200 km/h. Masina este propulsata de doua motoare electrice sincronizate, fiecare cu o putere de 127CP. In plus, panourile solare de pe acoperisul automobilului contribuie la marirea autonomiei. Astfel, la o viteza de 90 km/h cu o singura incarcare pot fi parcursi 130 km.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: