Specialistii in colectarea creantelor, favorizati de criza

Data publicarii: 27-05-2009 | HR/Cariere

Profesionistii specializati in managementul costurilor, controlling, colectarea creantelor si managementul cash flow-ului sunt favorizati de perioada economica dificila si vor avea la dispozitie oportunitati semnificative de dezvoltare a carierei, considera Daniela Rohan, director de resurse umane si vicepresedinte executiv pentru UniCredit Tiriac Bank.

"In ceea ce priveste orientarea, este de asteptat ca majoritatea companiilor, nu doar cele din sectorul financiar, sa puna accent pe managementul costurilor, pe controlling, colectarea creantelor si managementul cash flow-ului. Probabil ca vor exista persoane fara experienta in acest domeniu care vor fi interesate sa aiba acces la astfel de pozitii", spune Daniela Rohan.

Tendinta pe piata in domeniul bancar este de a creste angajarile pentru pozitii de colectare a creantelor. "Noi apelam la angajati prin leasing de personal pentru acest gen de pozitii, intrucat, in anumite cazuri, se cere ca acestia sa fie disponibili doar intr-o anumita parte a zilei sau doar in weekend. Incepem sa formam o echipa de oameni cu aceasta pregatire, mai mult cu scop preventiv", spune Virginia Otel, director de resurse umane pentru GarantiBank.

Pe piata financiar-bancara continua sa se faca recrutari, mentioneaza Daniela Rohan, dar intr-un ritm mai redus decat anul trecut. UniCredit Tiriac va face angajari si anul acesta, insa nu vor avea amploarea din perioada de extindere a retelei. Anul trecut, banca a recrutat aproximativ o suta de persoane pe luna. "Punem accent pe imbogatirea programelor de training si pe consolidarea procesului de dezvoltare a carierei in cadrul bancii. Nu intentionam sa ajustam dimensiunea echipei, insa, in anumite situatii, vor exista redistribuiri pe pozitii adiacente", spune Daniela Rohan.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: