O noua problema pentru AIG: gasirea unui CEO

Data publicarii: 28-05-2009 | International

Cine ar putea fi interesat de un job care implica subordonarea fata de Congresul american, asocierea cu un nume devenit aprope sinonim cu criza si asaltul cotidian al televiziunilor dornice sa afle ultimele amanunte din bucataria a ceea ce a fost candva cel mai mare asigurator american. La toate acestea, se adauga faptul ca actualul detinator al functiei este platit cu 1 dolar pe an.

Cu aceasta dilema se confrunta American International Group (AIG) dupa ce Edward Liddy, CEO-ul companiei, a anuntat saptamana trecuta ca intentioneaza sa se retraga de la conducere, la doar cateva luni dupa ce fusese numit.

Expertii americani cred ca cel mai probabil inlocuitor va fi fie un politician, fie un manager cu un ascutit simt practic si extrem de flexibil la presiunile venite dinspre guvern, avand in vedere ca statul american detine 80% din actiunile AIG.

Din septembrie 2008, cand Liddy a preluat conducerea si presedintia asiguratorului, AIG a fost in permanenta in atentia presei, fiind criticata din toate directiile pentru acordarea unor bonusuri uriase in conditiile in care supravietuia din banii publici.

"Congresul a actionat total neprofesionist in cazul AIG, iar acest lucru nu va ramane fara consecinte. Va fi greu de gasit o persoana competenta pentru ocuparea pozitiei, iar lucrul de care are cel mai putin nevoie compania acum este un director amator", spune Alan Johnson, directorul unei agentii de consultanta.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: