Cat de departe poti ajunge in vacanta cu 500 de euro

Data publicarii: 28-05-2009 | Turism

Pe fondul crizei si a reducerilor operate de hotelieri, anul acesta, un buget de 500 de euro este suficient pentru o vacanta de sapte zile petrecuta nu doar pe litoralul Marii Negre sau in locatii externe deja obisnuite precum litoralul grecesc sau turcesc.

Cu 500 de euro, un roman isi poate permite anul acesta o vacanta in locatii inedite precum desertul Sahara sau in insule exotice, sustin mai multi operatori de turism. "Pentru sfarsitul lunii mai si luna iunie, cu un buget de 500 de euro de persoana se poate petrece o vacanta de sapte nopti in Sahara sau in capitala Tunisiei, Tunis, la hoteluri de trei sau patru stele", a declarat Mirela Rogojinaru, director vanzari Tunisiana Travel.

Cursele de tip charter sunt cele mai solicitate pentru transportul cu avionul cand turistii opteaza pentru destinatii externe. La agentia de turism CMB Travel, lunile de inceput de sezon estival inseamna multe cereri catre zonele de litoral strain.

"Referindu-ne la zone litorale si la pachete tip charter catre zone litorale - produsele, in fond, cele mai solicitate in aceasta perioada -, cu un buget de 500 de euro se poate merge in Bulgaria, Grecia, Croatia, Italia si cu zbor charter in Turcia, Mallorca, Barcelona sau Creta", a spus Cristian Balcescu, directorul general al agentiei.

Compania Aerotravel, unul dintre principalii jucatori din piata de profil, are in oferta de vacanta cu buget de 500 de euro Insula Skiathos (Grecia) cu un tarif total de 470 de euro care include cazare in hotel de trei stele, sapte nopti cu mic dejun, transport cu avionul cursa charter dus-intors sau, pentru aceeasi destinatie, 391 de euro pentru cazare in hotel doua stele, sapte nopti.

O alta destinatie de vacanta este Croatia, cu un pret de 415 euro: cazare in hotel trei stele, pentru acelasi sejur.

In cazul in care vacanta este vazuta si ca o oportunitate de a vizita diferite centre istorice, turistul roman poate alege sa faca turul unor orase precum Roma, Londra sau Paris la preturi cuprinse intre 200 si 300 de euro, pentru o minivacanta de trei zile.

Integral in Business Standard

Ultimele stiri pe BankNews.ro: