Locuintele bulgarilor se devalorizeaza intr-un ritm record

Data publicarii: 29-05-2009 | Imobiliare

Desi analistii economici considera Bulgaria intr-o mai mica masura afectata de criza decat Romania, totusi valoarea locuintelor bulgaresti a scazut in primele patru luni ale anului cu un procent insemnat, scrie Novinite, care citeaza un raport al firmei de brokeraj imobiliar Address.

Astfel, in Sofia, declinul a fost de pana la 38%, in timp ce in Varna, al doilea oras ca marime si importanta din Bulgaria, procentul a ajuns pana la 48%. Pentru un apartament nou construit in capitala tarii, pretul pe metru patrat a ajuns la 454 euro.

Cei mai multi bulgari care au in vedere cumpararea unei locuinte sunt interesati de aparatamente cu o suprafata medie de 50-70 mp, preturile maxime pentru aceste imobile fiind de 35.000-45.000 euro.

Raportul brokerului mai arata ca piata imobiliara bulgareasca a fost receptiva la scaderea preturilor, numarul tranzactiilor saptamanale crescand cu 40%.

In Romania, potrivit ultimului raport Colliers International, preturile apartamentelor din Capitala au stagnat in luna aprilie, dupa ce in luna martie au inregistrat scaderi de pana la 15%.

Redactia BankNews.ro